Workshops


Praktijk Vind Verbinding
Encaustic art workshops: 

Gezamenlijk gaan we informatief en creatief aan de slag. Jij maakt jouw eigen unieke wastekening. Doe jij mee? Kijk in de agenda voor de data en daar kunt U zich tevens ook aanmelden.
Intuïtief schilderen

  Schilderen volgens de kunst van het toestaan (Art of Allowing). 

Je leert geen techniek echter het is een reis naar binnen, waarbij je jouw verhaal neer gaat zetten op het doek. Door het schilderen maak je contact met je gevoel. Wat wil zich laten zien? 

In anderhalve dag ga je het intuïtieve proces ervaren in mijn praktijk. In jouw tempo laten we alles wat zich aandient ontstaan. Ik zal je begeleiden in dit proces waar nodig. 

Tijdens deze dagen werk je met hoogwaardige acrylverf op een schilderdoek van 70x70. Laat je verrassen en verwonderen. Schilder ervaring is absoluut niet nodig. Je gaat naar huis met jouw eigen speciale schilderij en ervaring! 

Dag 1: 13.00-16.00 
Dag 2: 10.00-16.00 
incl. koffie/thee en gebruik van alle materialen.

Geintresseerd? Vraag gerust meer informatie aan en kunnen we samen een datum afspreken. 
 

Thema café inspiratie ochtend

 
Een keer per maand op een vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur organiseer ik een themaochtend. Intuïtief en creatief in verbinding met jezelf en anderen.                                                                                               
Samen met andere vrouwen, in een veilige sfeer, gaan we deze ochtend bezig met intuïtieve en creatieve werkvormen, om zo dichter bij jezelf te komen, meer eigen inzichten te krijgen. Wil je steun en inspiratie ervaren van andere vrouwen met wie je goede en slechte tijden deelt? Wil je plezier en verdriet samen delen? Dan ben je van harte welkom! Van het hoofd naar het hart ga je kijken en voelen wat er nu speelt. 

Deze ochtend is geheel verzorgd met koffie/thee en een lekkernij.  


 


Klankconcert/klankmeditatie

  Alles is aanwezig om een uur heerlijk te ontspannen door je mee te laten nemen met de klanken van o.a klankschalen, gong, kalimba, rainstick, hapi. 

Doe comfortabele kleding aan zodat je ontspannen kunt liggen. Matjes, dekentjes en kussentjes zijn aanwezig.
Neem voor de hygiëne een badlaken mee voor over het matje. 

Er is ruimte voor 10 personen. Na afloop mag ( hoeft niet) je je ervaring delen onder het genot van een kopje thee.

We starten om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45uur.

 

Blije dames boetseren

  In een groep van minimaal vier personen ga je boetseren. Je gaat jouw eigen blije dame creëren en aankleden naar jouw smaak. 

Wedden dat je er net zo blij wordt als ik!

 


  Bodydrumrelease (BDR) 
individuele sessie in combinatie met encaustic art (intuïtief wastekenen)
 
  Door afwisselend zachtjes te trommelen op je schouders en/of bovenarmen gaan er zenuwprikkels over en weer tussen de beide hersenhelften. Dit gebeurt op de maat van percussiemuziek van Peter Krijger. 

Je raakt ontspannen en er komt een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten kunnen geven. 

De BDR duurt ongeveer 60 minuten. Daarna maak je een wastekening ter bekrachtiging van wat je ervaren hebt tijdens de BDR.

 

  Yin yoga met klankmeditatie 
(een ochtend per maand)
 
 

 

 
Een keer per maand gaan Alie Keijzer en Dity Groenwold op woensdagochtend van 9.30-11.30 een yin yogales met als eindontspanning een klankmeditatie verzorgen.

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Als de schalen dan worden aangeslagen, vibreren deze wonderlijk mooie klanken door het hele lichaam. Het luisteren naar de klanken leidt als vanzelf tot het ervaren van innerlijke stilte.
Het gebruiken van klankschalen leidt tot diepe ontspanning. Door deze diepe ontspanning te ervaren krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen.

Tijdens deze ochtend is het fijn makkelijk zittende kleding aan te doen. 

Matjes, Dekentjes en kussentjes zijn aanwezig. Neem i.v.m. de hygiëne zelf een badlaken mee voor op het matje.


 


Powered by webXpress